OrthoPhysics

Tetterodeweg 15,

2051 EG Overveen

mail@merelvandervelden.nl

+31617028459

Openingstijden

Di - Vrij: 9.00 - 17.00 

Weekend: gesloten

© 2019 Merel van der Velden 

04.

Faeces onderzoek

Onze darmen worden wel eens het tweede brein genoemd. En niet voor niets. Het speelt een sleutelrol in onze gezondheid en gemoedstoestand. Met name de 'beestjes' in je darmen zijn van essentieel belang. Als je microbioom, in volksmond darmflora en dus die beestjes, uit balans zijn, kun je er op wachten dat je zelf ook uit balans raakt. 

Door het opsturen van ontlasting kan gemakkelijk van alles gecheckt worden. Zoals bij bloedonderzoek vullen we samen het lab formulier in. We kiezen het pakket op basis van jouw huidige klachten en je ziektegeschiedenis. 

In vrijwel ieder geval wordt gekeken naar de samenstelling van bacteriën, schimmels en gisten, hoe je vertering is,

of er ontstekingsmarkers aanwezig zijn, reacties op bijvoorbeeld gluten en de kwaliteit van je darmwand.

 

Daarnaast kan onderzoek naar parasieten of darmziekten 

gedaan worden. Het betreffende pakket neem je mee naar huis

zodat je de ontlasting kunt opvangen en op de post kan doen. 

Bloedonderzoek

Bloedonderzoek gebeurt in een orthomoleculair lab. 

De afname gewoon in de praktijk doormiddel van een vingerprik.

Door middel van het lab formulier kunnen we de waarden van

veel vitaminen en mineralen laten bepalen. Tevens tal van testen

zoals een arts die ook kan aanvragen. Echter gebeurt dat in een 

regulier laboratorium waar ander waarden worden gehanteerd.

Bij orthomoleculaire therapie en dus ook bloedonderzoek wordt gekeken of je in de optimale zone zit. Preventie staat centraal.

Als uit onderzoek komt dat je niet in die optimale zone zit dan kunnen we er voor zorgen dat je daar in komt!

Hormoon testen en de vragenlijst

Hormonen kunnen gemeten worden in bloed en speeksel. Hormonen komen in het lichaam in een actieve – en inactieve vorm voor. De actieve vorm wordt vrij hormoon genoemd en is slechts voor 1-5% meetbaar in het bloed. In het speeksel daarentegen is 95-99% vrij hormoon aanwezig. Speekseltesten hebben daarom de voorkeur. Bovendien is het gemakkelijk en pijnloos op deze manier. Je spuugt gewoon in een buisje of neemt speeksel af via een wattenstaafje.

Omdat het zo makkelijk is kan dat ook gewoon thuis gedaan worden.

Getest kan worden op stress hormonen en glucose/lactaat. Tevens kunnen alle geslachtshormonen van de man en de vrouw bepaald worden.

Tevens je een HORMOON SCREENINGSVRAGENLIJST invullen. Je moet er even voor gaan zitten maar kost, in tegenstelling tot de bovengenoemde testen, niets extra's. Vul de vragenlijst in. Tel het aantal vragen waar jij jezelf in herkent en stuur die naar mij op. Dan kunnen we al snel zien welke hormonen jou klachten veroorzaken.

Neurotransmitter vragenlijst

Neurotransmitters zijn regel-stoffen in je hersenen. Het zijn tevens hormonen. Als je last hebt van stress, depressie, angsten, onrust ervaart of het idee dat je cognitieve functies achteruit gaan kan je deze vragenlijst invullen. Deze vragenlijst heet de 'Braverman test' naar de gelijknamige wetenschapper.  

Het gaat hier om de volgende vier belangrijke neurotransmitters;

Dopamine

Dopamine staat voor plezier. Hierdoor voelen we ons goed en zijn we in staat te genieten van seks en actie. Bij een tekort voet

men zich vaak lusteloos.

 

Acetylcholine

Acetylcholine is belangrijk voor de geheugen- en intellectuele functies. Bij een tekort kan iemand erg verward zijn.

 

GABA

GABA is remt bovenstaande neurotransmitters in hun activiteit en zorgt daarmee voor rust. Bij een tekort voelt men zicht daarom juist onrustig. Een tekort hiervan wordt vaak gezien. Maar dat is veilig en makkelijk te reguleren met suppletie.

 

Serotonine

Serotonine is de stemmingsregulator van ons lichaam en is een voorstof van melatonine (slaap hormoon). Te weinig serotonine geeft klachten zoals depressies, eetstoornissen en slaapproblemen. Ook aanmaak van serotonine is op een veilige en gemakkelijke manier aan te vullen door kruiden en lichaamseigen stoffen te gaan slikken.

 

Het zijn heel wat vragen (invullen duurt zo'n 15-20 minuten). Het is de bedoeling om deze vragen (op de computer) snel in te vullen. Het eerste wat in je opkomt. Bij de uitslag gaat om het totaal aantal JA-antwoorden per onderdeel. Bijv. deel A; dopamine = 26, acetylcholine = 30, GABA = 20, Serotonine = 24. Deel B; dopamine = 3, acetylcholine = 7, GABA = 10, Serotonine = 8. Email je uitslag naar mail@merelvandervelden.nl. Op basis van jouw uitslag krijg je gericht advies tijdens een (telefonisch) consult.

 

Zodra je jouw tekorten gericht gaat aanvullen zal je je snel weer meer in balans gaan voelen! Zo simpel zijn.

This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now