05.

Mensen komen vaak bij een fysiotherapeutische praktijk met een blessure, of hebben pijnklachten. Door onze drukke en gestreste samenleving, vele zittende beroepen of gewoon een overbelasting  zitten onze spieren vol met knopen, ook wel triggerpoints genoemd. Ook kunnen gewrichten beperkt zijn. Al die klachten behandel ik naar mijn beste kunnen. Dat doe ik aan de hand van een anamnese (vraaggesprek) en lichamelijk onderzoek.


I

Ik behandel veel mensen met wervelkolomaandoeningen en vanuit daar een link naar nek, lage rug en bekkenklachten. Verder veel klachten rondom de zwangerschap. De combinatie van fysiotherapie en manuele therapie voor het gehele bewegingsapparaat is een geweldige effectieve methode om snel van de klachten af te kunnen komen. Als manueel therapeut heb ik geleerd om specifieker te kunnen diagnosticeren en streef daarbij naar bewegingsvrijheid. Een lichaam zonder belemmerende bewegingsfunctie stoornissen zodat iemand vanuit daar kan werken naar optimaal functioneren.

Ik gebruik binnen de behandelingen regelmatig de zogenaamde Dry Needling technieken. Spierknopen/triggerpoints worden effectief aangepakt met als doel de pijn doen afnemen en de beweeglijkheid van een schouder, arm of been te vergroten.

BEHANDELING 

Een fysiotherapeutische behandeling duurt een half uur. Ook als je voor een eerste afspraak komt. Bij zo'n intake vraag ik naar je klacht maar zal je ook al kort behandelen. Het is bij een eerste ontmoeting dus altijd een combinatie van een vraaggesprek, behandeling en eventueel oefeningen mee geven zodat je direct aan de slag kan om snel van de klachten af te komen.

Fysiotherapie