03.

Hormonen zijn als sleutels in ons lichaam.
Ze openen deuren en regelen daarmee de communicatie voorziening in ons lichaam.

Hormonen zorgen ervoor dat alle processen in ons lichaam harmonieus verlopen. Bijvoorbeeld bewerkstelligen ze een goed verloop van het centraal zenuwstelsel, nachtrust, je temperatuur, gewicht, cyclus bij de vrouw, botaanmaak, zijn betrokken bij sex, baard in keel bij mannen, je huid, gemoedstoestand en nog veel meer dan dat!
Ze doen zelfs zo veel dat de wetenschap het nog niet half weet.

Wel weten we dat hormonen betrokken zijn bij elk aspect van je gezondheid. 


Als de hormonen in balans zijn, ben je in je eigen flow. Je voelt je blij, energiek, hebt een gezond gewicht, bent vitaal, in balans en daarmee aantrekkelijk en fijn gezelschap. Bij veel mensen is deze hormonale balans echter niet aan de orde. Iemand kan last hebben van moodswings, heftige menstruaties, hoofdpijn, acné, opvliegers, slapeloosheid, libidoverlies, futloosheid, PCOS, endometriose of onvruchtbaarheid.

Hormonale klachten kunnen je leven aardig verstoren en je plezier in het leven verpesten. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen! Kijk alvast hier waar je mee kan starten.

KINDERWENS

Dromen van een baby is het mooiste wat er is. Maar als dat niet lukt is de pijn

onbeschrijfelijk. Met behulp van onderzoek, leefstijl adviezen, gerichte voeding en vooral suppletie kan er gelukkig hulp geboden worden. Ik heb me hier inmiddels  helemaal op toegelegd. Kom voor een afspraak en ik vertel je met alle liefde wat allemaal kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap. 

Wat veel mensen niet weten is dat de periode voor de zwangerschap net zo

belangrijk is als tijdens die 9 maanden zelf. Ik kan je alles vertellen over die

belangrijke voorbereiding en een goede zwangerschap. Ook de bevalling en de eerste uren daarna zijn van groot belang voor de gezondheid van het kind.

Tevens leer ik kersverse ouders wat ze kunnen doen om de gezondheid van

zowel moeder als kind optimaal te maken in de belangrijkste fase van ieder zijn of haar leven. Namelijk grofweg de eerste 1000 dagen!

BEHANDELING

Hormoonhuishouding is veel-omvattend zoals je hier boven hebt gelezen. Daarom wil ik graag veel informatie van je hebben. Ik stuur altijd een intake formulier toe. Tevens krijg je een vragenlijst zodat we sneller kunnen vinden bij welke hormonen het probleem m.n. zit.

Die vul je in en ik lees mijzelf alvast in. Vervolgens plannen we een intake. Voor vrouwen is het m.n. gericht op hormoonbalans en bij mannelijk ligt de nadruk op neurotransmitters (dit zijn ook hormonen). Daarna krijg je per email jouw orthomoleculair geneeskundig behandelplan.
Dat kan je direct gaan toepassen. Na 4 a 5 weken spreken we elkaar weer. Een intake duurt een uur (voor mij in totaal 2 uur werk) en een vervolg consult duurt een half uur. Dan heb je vrijwel altijd al resultaat bereikt. Maar er zal sowieso nog een tweede vervolg consult ingepland worden. Op welke termijn gaat in overleg, maar meestal opnieuw na ruim een maand.

 

 

Het spreekt vanzelf dat met deze informatie strikt vertrouwelijk wordt omgegaan.

 

Aanvullend onderzoek is mogelijk. Lees hier meer daar over. 

OrthoPhysics

Wilhelminapark 28

2012 KC Haarlem

mail@merelvandervelden.nl

+31617028459

Openingstijden

Di - Vrij: 9.00 - 17.00 

Ma en wknd: gesloten

© 2021 Merel van der Velden 

  • Facebook
  • Instagram