top of page
Ervaring
 • Bachelor Fysiotherapie (HBO, cum laude afgestudeerd)

 • Master manuele therapie (WO)

 • Orthomoleculaire voedingsleer en therapie (HBO, Orthomoleculaire geneeskunde)

 • Orthomoleculaire kindertherapie

 • Hormoon expert (HBO)

 • Evocircadian code (circadiaans ritme)

 • Darmtherapeut

 • Neurotransmitters masterclass

 • Mindfulness therapie

 • Klachten rondom de zwangerschap en zwanger worden

 • Sapvasten specialist

 • Verschillende coaching trainingen zoals Motivational Interviewing

 • Bijna maandelijks doe ik bijscholing in de vorm van congressen, korte cursussen, intervisie met collega's, trainingen, etc.

Over mij

Merel van der Velden

In de basis ben ik fysio- en manueeltherapeut. Maar ik houd me inmiddels alleen nog maar bezig met orthomoleculaire geneeskunde, hormonen en kinderen. Ik doe bij iedereen mijn best om tot een zo optimaal mogelijk, en het liefst klachtenvrij, dagelijks functioneren te komen. Mijn doel is om volwassenen zich fit en energiek te laten voelen en kinderen zorgeloos en

blij door het leven te laten gaan. Daarom ben ik tevens het hormoon platform De Hormoon Kliniek gestart om daarmee vrouwen zo goed mogelijk te kunnen helpen en mijn kennis met collega hormoonexperts te bundelen. Samen kunnen we iedere vrouw in haar kracht zetten. Verder streef ik zelfredzaamheid en een duurzaam resultaat na.

Na vallen en opstaan door de jaren heen pas ik nu een balans toe tussen aan de ene kant een actief leven en aan de andere kant momenten van rust. Werken, het moederschap, sporten, bereiden van verse maaltijden en even niets doen wisselen zich soepeler af. 

Door een lang bestaande schouderblessure en darmenklachten bij mijzelf weet ik uit ervaring hoe belangrijk dat is. Het beperken van stress in het algemeen en een gebalanceerde voeding hebben namelijk impact op lichamelijke klachten. Zo krijg ik zelf bij drukke perioden weer pijn rondom die schouder. En ook darmkrampen. Ik dacht dat het gewoon bij mij hoorde. Maar nee. Nu weet ik beter. Door mindfulness en een aangepast voedingspatroon zijn mijn spastische darmen helemaal onder controle. Ik bleek niet goed tegen gluten te kunnen. Daar kwam ik bij toeval achter op een vakantie in Azië aangezien ik daar geen pasta's en brood meer at. En wauw, wat was dat fijn. Daar wilde ik meer van weten en ging orthomoleculaire geneeskunde studeren. Ik paste al die lesstof direct op mezelf toe en voel me sindsdien fit en energiek vanaf het moment dat ik opsta. En als ik het toch weer voel opkomen weet ik wat te doen. Dat gevoel wil ik met jullie delen!

Dus of je nu een topsporter bent en je prestaties wil verbeteren of als je je

continu vermoeid en neerslachtig voelt, samen gaan we zoeken naar jouw juiste

balans voor een optimaal functioneren. En als je weet hoe dat voelt wil je niet

meer anders en kost het ook geen moeite om het vol te houden is mijn ervaring.

Ik hoop mijn betrokkenheid en gedrevenheid op je over te kunnen brengen.

Ik hou van uitdaging, gecompliceerde casussen en verbanden leggen.

Mensen met zowel complexe verhalen of juist hele vage klachten zijn dan

ook van harte welkom.

Zelf doe ik aan yoga, golfsurfen en ben graag in de nabijheid van de zee.

_DSC2569.jpg

Nice to meet you!

bottom of page