top of page
02.

Orthomoleculaire therapie voor kinderen is gericht op, darmklachten, allergieën, overgewicht, ADHD, autisme, intoleranties, en leer- en gedragsproblemen. Maar ook eczeem, luchtwegklachten, keel-, neus- en oorklachten bij de allerjongsten. Net als bij volwassenen gaat het binnen de orthomoleculaire kindertherapie om ondersteunen op celniveau en het stimuleren van het natuurlijke genezingsproces. Het is een conservatieve aanpak op een vaak zeer effectieve manier.

Orthomoleculaire inzichten kunnen ook helpen om kinderen te behoeden voor veel van deze aandoeningen en ze bovendien een gezonder en gelukkiger leven bieden. En dat wil volgens mij iedere ouder!

Zelf vind ik het belangrijk dat kinderen gezonde voeding normaal en lekker gaan vinden. Dat water drinken bijvoorbeeld juist goed is en niet zielig, zoals ik wel eens hoor.

Een therapieplan wordt gebaseerd op een anamnese en eventueel de uitkomsten van onderzoek. Denk daarbij aan ontlastingsonderzoek, bloedtesten, vragenlijsten, etc. Vervolgens leer ik ouders en kinderen welke nutriënten bevorderend werken of juist beter vermeden kunnen worden.

Een consult kan ook enkel bestaan uit het adviseren over het introductie van voeding voor de allerkleinsten. Het kan een grote uitwerking hebben op het latere eetpatroon van je kind. Zelf heb ik bij mijn dochter Flora (16-2-2018) een combinatie van zowel gepureerd voedsel als de “Rapley-Kleintjesmethode” waarbij ze uit hun vuistje mogen eten, gebruikt.

Daarnaast richt orthomoleculaire kindertherapie zich op fertiliteit en conceptie. Wat een vrouw tijdens haar zwangerschap het beste kan eten en welke suppletie haar baby helpt in zijn foetale ontwikkeling.

Schermafbeelding 2020-02-21 om 20.13.05.

BEHANDELING

De behandeling van kinderen kan met of zonder aanwezigheid van het kind. Soms is het fijn om een eerste gesprek met de ouder of voogd te hebben en een tweede gesprek met het kind er bij. Maar in overleg is alles mogelijk.

Net als bij orthomoleculaire therapie voor volwassenen vraag ik in een anamneseformulier alvast om uitgebreide informatie. Die bereid ik voor, voordat we elkaar zien. Het doel bij kindertherapie kan zijn preventie, herstel na bovengenoemde ziekten of het immuunsysteem versterken. Ook met vragen over kinderziekten, hoe te handelen bij koorts en informatie over vaccinaties kun je bij mij terecht.

Bij het behandelen van kinderen tot 16 jaar heb ik toestemming van beide ouders (of verzorgers/voogd) nodig. Klik HIER voor het formulier om toestemming te geven voor het behandelen van Uw kind.

bottom of page