top of page
02.

Hormonen zijn stoffen, die door verschillende klieren en cellen in ons lichaam worden aangemaakt en via de bloedbaan worden afgegeven aan andere cellen, organen of weefsels. Op deze manier regelen hormonen vrijwel alle communicatie in ons lichaam. Ze zijn als sleutels in ons lichaam. Hormonen openen de deuren waar ze voor gemaakt zijn. Hierdoor zorgen ze ervoor dat alle processen in ons lichaam harmonieus verlopen. Bijvoorbeeld bewerkstelligen ze een goed verloop van het centraal zenuwstelsel, nachtrust, je temperatuur, gewicht, cyclus bij de vrouw, botaanmaak, zijn betrokken bij sex, baard in keel bij mannen, je huid, gemoedstoestand en nog veel meer dan dat!
Ze doen zelfs zo veel dat de wetenschap het nog niet half weet.

Wel weten we dat hormonen betrokken zijn bij elk aspect van je gezondheid. 


Als de hormonen in balans zijn, ben je in je eigen flow. Je voelt je blij, energiek, hebt een gezond gewicht, bent vitaal, in balans en daarmee aantrekkelijk en fijn gezelschap. Bij veel mensen is deze hormonale balans echter niet aan de orde. Iemand kan last hebben van moodswings, heftige menstruaties, hoofdpijn, acné, opvliegers, slapeloosheid, libidoverlies, futloosheid, PCOS, endometriose of onvruchtbaarheid.

Couple's voeten in bed

Hormonale klachten kunnen je leven aardig verstoren en je plezier in het leven verpesten. Het goede nieuws is dat je er iets aan kunt doen! Kijk alvast hier waar je mee kan starten.

KINDERWENS

Dromen van een baby is het mooiste wat er is. Maar als dat niet lukt is de pijn

onbeschrijfelijk. Met behulp van onderzoek, leefstijl adviezen, gerichte voeding en vooral suppletie kan er gelukkig hulp geboden worden. Ik heb me hier inmiddels  helemaal op toegelegd. Kom voor een afspraak en ik vertel je met alle liefde wat allemaal kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap. 

Wat veel mensen niet weten is dat de periode voor de zwangerschap net zo

belangrijk is als tijdens die 9 maanden zelf. Ik kan je alles vertellen over die

belangrijke voorbereiding en een goede zwangerschap. Ook de bevalling en de eerste uren daarna zijn van groot belang voor de gezondheid van het kind.

Tevens leer ik kersverse ouders wat ze kunnen doen om de gezondheid van

zowel moeder als kind optimaal te maken in de belangrijkste fase van ieder zijn of haar leven. Namelijk grofweg de eerste 1000 dagen!

BEHANDELING

Hormoonhuishouding is veel-omvattend zoals je hier boven hebt gelezen. Daarom ga ik je helemaal aan de hand meenemen in het  ‘Leven in Balans’ 8-weekse online programma. Hierin leer je alles wat nodig is voor hormonale balans. Dit veelbelovende programma is voor dames die de baas willen zijn over hun gezondheid, gewicht en mentale gesteldheid. Dames die willen afvallen zonder te diëten, de beste versie van zichzelf naar boven willen halen en het zichzelf gunnen om volledig in hun eigen kracht te staan.

Daarnaast kan je kiezen voor extra persoonlijke begeleiding. Dat zijn 3 consulten. Ik stuur dan altijd een intake formulier toe. Het spreekt vanzelf dat met deze informatie strikt vertrouwelijk wordt omgegaan.

 

Bij het pakket krijg je een wetenschappelijk onderbouwde hormoon vragenlijst en die uitslag laat je zien bij welk hormoon of welke hormonen het probleem m.n. zit. Tijdens de eventuele extra consulten ga ik daar uitgebreid op in en krijg je een persoonlijk behandelplan.

 

Aanvullend onderzoek is mogelijk. Lees hier meer daar over. 

fullsizeoutput_109.jpeg
bottom of page