top of page
Zoeken

Je HORMONEN in balans brengen.

Bijgewerkt op: 27 jun. 2020

Wat kan je alvast doen om je hormonen in balans te krijgen?· Eet natuurlijke, onbewerkte voeding uit het seizoen. Dat betekent veel groente en niets met toegevoegde suikers.

· Leef naar het circadiaans ritme. Sta op als het licht wordt en ga ruim voor middernacht naar bed. Vrouwen hebben over het algemeen meer slaap nodig. Bij voorkeur 8 uur per nacht.

· Drinkt voldoende water. Maar bulk voor een betere opname. Dus niet steeds en beetje. Start bijvoorbeeld de dag met een halve liter. En gedurende de dag nog 2 a 3 keer een halve liter. Beter nog; alleen (veel) drinken als je dorst hebt. Dat zal uitkomen op 2x per dag 1 liter.


· Wees het meest actief in de ochtend/middag. ’s Avonds moet je ontspannen. Het heeft allemaal te maken cortisol (stress hormoon in de volksmond). Het moet ’s avonds en de eerste helft van de nacht laag zijn en opbouwen in de vroege morgen om aan het einde van de dag weer naar beneden te gaan. De tegenhanger melatonine moet juist ’s avonds aangemaakt worden om rustig in slaap te kunnen vallen. Dus sport in de ochtend.


· Smeer alleen op je huid wat je ook zou kunnen eten.


· Verwar eten en drinken niet met troost!


· Eet zowel koolhydraten, eiwitten als vetten. Koolhydraten uit groenten. Meer plantaardige eiwitten dan dierlijk. En goede vetten! Denk aan noten, avocado’s, lijnzaad en (duurzaam gevangen!) vette vis. Je lichaam zal je dankbaar zijn als ze deze krijgt.


· En, makkelijker gezegd dan gedaan, NO STRESS!


Dus gaat het een dag minder goed... relax, maar geef niet op. Morgen is weer een nieuwe dag. Kijk liefdevol kritisch naar wat niet goed is gegaan en bedenk wat je morgen gaat doen zodat het wel goed gaat.

972 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page